Het verplaatsen van meubels is een van de meest uitdagende taken die u moet doen tijdens een verhuizing. De meeste meubels zijn duur en zwaar, en daarom moet u uiterst voorzichtig zijn bij het tillen en laden/lossen ervan. Fouten en onvoorbereidheid kunnen leiden tot ernstige spier- en skeletaandoeningen en ziekenhuisopname.

Volgens de Australian Competition & Consumer Commission (ACCC) zijn sinds 2000 in Australië ten minste 27 mensen om het leven gekomen door omvallende meubelen. Ook mensen van alle leeftijden lopen het risico gewond te raken door het omvallen van tafels, stoelen, bureaus, planken en andere meubels.

De meeste mensen in Nederland huren professionele verhuizers in om het ingewikkelde proces van het verpakken en verhuizen van zware meubels te beheren. Professionals hebben de ervaring, apparatuur en expertise om bedden, tafels, kasten, enz. op te tillen en te verplaatsen. Maar als u deze activiteit zelf wilt doen, dan is hier de complete guide hoe u zelf zware meubels kunt verhuizen.  Neem een kijkje.

Maak een inventaris

Zware en grote meubelstukken moeten eerst in de verhuiswagen en dan pas in de kleine dozen omdat die tegen de wanden van de wagen staan. Daarom moet u een inventaris maken van alle grote en zware meubels in uw huis om ervoor te zorgen dat ze op de verhuisdag zonder verwarring worden ingeladen.

Vermeld op de inventarislijst details over het type meubilair, de plaats in uw huis en de afmetingen. Het zal van pas komen voor en na uw ingehuurde verhuizers in Canberra arriveren om uw bezittingen te verplaatsen. Zelfs als u een verhuiswagen huurt in plaats van professionals in te huren, maak de lijst om stress en gedoe te voorkomen.

Verhuismateriaal kopen/huren

Professionele verhuizers in Nederland tillen en verplaatsen zware huishoudelijke voorwerpen altijd met verhuismateriaal. Deze hulpmiddelen stellen hen in staat om veilig te slepen en meubels op te pakken en ernstige verwondingen te voorkomen. Daarom moet u verhuismateriaal kopen of huren om de activiteit te beheren zonder verstuikingen, verrekkingen, schaafwonden, enz. op te lopen. Hier zijn enkele hulpmiddelen die professionals vaak gebruiken om zware meubels te verplaatsen.

– Verhuis trolley
– Verhuis tilbanden
– Meubel schuifregelaars

Deze uitrusting zal helpen voorkomen dat uw rug, armen, benen, schouders en nek uit de kom gaan of belast worden.

Gebruik de juiste til-/schuiftechnieken

Bij het verplaatsen van zware meubels moet u een juiste houding aannemen en de juiste technieken gebruiken om te voorkomen dat voorwerpen omvallen. Oefen daarom voordat u begint met de activiteit om ervoor te zorgen dat u de meubels kunt tillen of verplaatsen zonder letsel op te lopen. Hier zijn enkele professionele technieken die verhuizers in Nederland gebruiken om vlot met grote en zware dingen om te gaan.

– Vermijd slepen of tillen van zeer omvangrijke meubels zoals banken, bureaus, en tafels, onder anderen. In plaats daarvan: schuif ze met meubels schuifregelaars, handdoeken, dekens, enz. Deze techniek voorkomt schaafplekken, krassen, deuken of strepen op vloeren en tapijten.
– Probeer niet boven uw capaciteiten te tillen en vraag de hulp van huisgenoten.
– Voor u begint met het tillen of verplaatsen van meubels, moet u uw lichaam opwarmen door te rekken. Oefen ook de bewegingen die u moet maken om de meubels te verplaatsen.
– Adem op de juiste manier door in te ademen terwijl u de zware meubels laat zakken en uit te ademen terwijl u ze optilt. Houd uw adem niet in.
– Til met de kracht van uw benen in plaats van uw rug. Het dragen van een rugbrace zou u ook helpen om de juiste houding aan te nemen.

Demonteer meubels

Bekijk de meubels in uw huis om te zien welke u uit elkaar kunt halen, want dat maakt het inpakken en verhuizen gemakkelijker. Als u geen handleiding hebt, maak dan foto’s van de meubels tijdens het demonteren, zodat u weet hoe u ze weer in elkaar moet zetten. U kunt planken, rekken, knoppen, handgrepen, planken en diverse andere items van het meubilair verwijderen om het hanteerbaarder te maken tijdens een huisverhuizing.

Meubels optillen met hulp

Meubels zoals banken, tafels, stoelen, kasten en planken zijn moeilijk alleen op te tillen. Zorg er daarom voor dat u hulp krijgt van andere huisgenoten om de taken samen met u uit te voeren. U kunt de meubels naar de zijkant verplaatsen, want verticaal verplaatsen is bijna onmogelijk en verhoogt het risico op omvallen. Zorg ervoor dat elke persoon die het voorwerp draagt, het aan een kant oppakt en niet in het midden.

Bovendien, als u meubels naar beneden brengt, moet de persoon aan de onderkant het meubelstuk van onderen vasthouden, en de persoon aan de bovenkant het meubelstuk van bovenaf. Dit helpt om de voorwerpen in een hoek te houden en ze zonder gedoe naar beneden te brengen.

Conclusie

Het tillen van zware meubels is onvermijdelijk tijdens de verhuizing, maar u kunt uzelf verwonden zonder de juiste techniek of gereedschap. Het is daarom beter om een verhuislift te huren. Zodat voorkomt u dat u uzelf verwond of dat uw spullen beschadigen bij de verhuizing. activiteit te beheren en ervoor te zorgen dat u soepel kunt verhuizen. Als u echter zelf zware meubels wilt verplaatsen en in de verhuiswagen wilt laden, volg dan de bovenstaande tips. Welke keuze u ook maakt, zorg voor uw veiligheid en zorg ervoor dat de items veilig worden verplaatst.