Een verhuizing, hoe lang bent u daar eigenlijk mee bezig? Het kan namelijk best wat tijd kosten om al uw spullen ingepakt te hebben. Daarom is het handig om te weten hoeveel tijd een verhuizing nou precies kost. In dit artikel bespreken wij hoe lang het kan duren om uw spullen van A naar B te krijgen. Wij geven onder andere een inschatting.

Hoeveel uren duurt een verhuizing?

Hoe lang een verhuizing duurt kan variëren van ongeveer twee uur tot zelfs tien uur. Hoelang uw verhuizing precies gaat duren is afhankelijk van een aantal factoren. Namelijk de tijd die het kost om uw spullen van locatie A naar locatie B te krijgen en de drukte op weg.

Inladen en uitlanden: hoelang duurt dat? 

Hoe lang het de verhuizers kost om al jouw spullen in de verhuiswagen te laden in plek A en ook weer uit te laden in plek B hangt af van de hoeveelheid spullen jij mee verhuist. De spullen waar wij het over hebben heet uw inboedel.

Als u een goed verhuisbedrijf inschakelt, wordt er meestal ook gevraagd hoeveel vierkante meter uw woning is. Er kan dan namelijk een schatting worden gedaan naar de hoeveelheid inboedel die u in uw woning heeft staan. Wij kunnen dan ook kijken of u een verhuislift nodig heeft.

Daarnaast doet een verhuisbedrijf dat een schatting hoeveel verhuizers er nodig zijn bij de verhuizing en wat dit u gaat kosten. Zo weet u van tevoren wat u moet betalen komt u niet voor verassingen te staan.

De hoeveelheid aan meubels

De hoeveelheid meubels die u heeft, is dus van invloed op hoelang uw verhuizing precies gaat duren. Hieronder geeft Goedkoop een verhuislift, een indicatie hoe lang een verhuizing gaat duren afhankelijk van het aantal m3 dat uw meubels in beslag nemen.

 

Eenpersoonshuishouden: 15 tot 20 m3

Wilt u voor het eerst op uzelf gaan wonen in andere andere stad omdat u bijvoorbeeld een studie gaat volgen of aan het werk gaat? Dan valt u meestal binnen een eenpersoonshuishouden. Uw inboedel bestaat dan uit een aantal grote meubelstukken en een aantal verhuisdozen vol met spullen. Dit is al meer qua inboedel dan de meeste studenten hebben.

Voor een eenpersoonshuishouden van 15-20 m3 duurt een verhuizing ongeveer tussen de 3.5 en 5 uur. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de hoeveelheid trappen onze verhuizers op moeten en of u gebruik maakt van een verhuislift.

Eengezinswoning: 20 tot 25 m3

U heeft samen een huis gekocht en bent klaar om klaar om samen te gaan wonen. Dan gaat u dus van een eenpersoonshuishouden naar een eengezinswoning.  Jullie inboedel samen zal gemiddeld tussen de 25 en 30 m3 liggen.

Voor een stel zonder kinderen dat samen een inboedel van 24 m3 heeft zal een verhuizing met 2 verhuizers ongeveer tussen de 4.5 en 7 uur duren. Ook hier ligt het er weer aan of de verhuizers veel trappen moeten lopen.

Gezin met 1 of 2 kinderen: 35 tot 45 m3

Gaat u met uw gezin verhuizen? Heel gezellig natuurlijk! Maar er komt toch nog een hoop bij kijken. Vooral bij een groter gezin. Gemiddeld genomen zit de inboedel tussen de 35 en 40 m3.

Een verhuizing van een gezin met 1 of 2 kinderen duurt gemiddeld tussen de 6 en 10.5 uur. Dit duurt dus een stuk langer dan dat u met een gezin bent van slechts 2. Het is handig om hier dan ook rekening mee te houden door een dag vrij te nemen van uw werk.

Hoelang duurt de reis?

De reistijd die u heeft om van uw oude woning naar uw nieuwe woning te komen. Hoelang duurt dat eigenlijk? Dit is natuurlijk afhankelijk van de afstand, tussen punt A en punt B. Verhuist u binnen een stad of dorp? Dan zal de reistijd maximaal een half uur zijn. Verhuist u naar de andere kant van het land? Dan kan de reis wel een paar uur in beslag nemen. Het is dus fijn om van tevoren uit te zoeken hoe lang u precies onderweg bent.