U hebt geluk, u heeft een appartement gevonden in Amsterdam, maar nu moet u nog al uw spullen daar zien te krijgen. Misschien heeft u alleen een koffer of misschien heeft u uw eigen meubels bij zich. Omdat Amsterdam super druk is geven we u graag wat verhuistips die van pas kunnen komen.

1. Kom op tijd

Als u vroeg begint kunt u niet alleen het meeste uit uw dag haalt maar zijn er ook een aantal logistieke redenen. Dit is een zeer belangrijke tip voor een verhuizing in Amsterdam omdat u misschien een busje met al uw spullen heeft en dicht bij uw nieuwe huis wilt parkeren. Tussen 7 en 8 uur ’s ochtends verlaten mensen hun huis om naar hun werk te gaan en u zult waarschijnlijk meer parkeerruimte beschikbaar hebben.

2. Bereid elk detail voor

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar pak al uw spullen in praktische dozen in en zorg dat er geen ‘losse spullen’ zoals schoenen, keukenapparatuur of iets anders rondslingeren. Dit zorgt ervoor dat u vaker dan nodig de trap op en af moet lopen wat leidt tot vertraging op uw verhuisdag. Zorg ervoor dat er geen onaangename verrassingen zijn wanneer u aankomt, zoals een niet schoongemaakt appartement of andere fouten die door uw makelaar hersteld hadden moeten worden. Als het helpt, maak dan van tevoren een checklist.

3. Huur een verhuislift

Ligt uw nieuwe appartement niet op de begane grond en heeft u veel spullen? Aarzel dan niet om een verhuislift te huren. Zeker als u op de tweede verdieping of hoger zit en er geen lift is. Amsterdamse trappenhuizen kunnen erg steil en smal zijn. Met een verhuislift wordt alles tot aan het raam van uw appartement getild en staan al uw spullen binnen een half uur boven.

4. Plan uw verhuizing goed van tevoren

Amsterdam is een stad die altijd in beweging is. Er zijn honderden verhuizingen per dag, en verhuisbedrijven hebben het druk. Sommige bedrijven werken met wachtlijsten, en andere weigeren gewoon klanten als ze volgeboekt zijn.

5. Bepaal uw budget

Verhuisbedrijven in Amsterdam zijn er in alle soorten en maten, variërend van studentikoze budget verhuisbedrijven tot high-end professionals. Prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het bedrijf, het seizoen, en de hoeveelheid spullen die u moet verschepen. Bepaal een maximum budget voor uw verhuizing, en hou uzelf daaraan.

5) Betrouwbaar of niet?

Een verhuisbedrijf beginnen in Nederland is makkelijk. Iedereen kan het! De laatste jaren duiken er bijna dagelijks nieuwe verhuisbedrijven op. Zorg ervoor dat u de online reviews bekijkt, en vraag eens rond in de buurt.

Wilt u betrouwbaar een verhuislift huren? Neem dan contact met ons op.